tisdag, augusti 18

Hemmagjorda ansiksmasker för alla hudtyper.

ansiktsmask
För att undvika långvarig uttorkning av huden bör ansiktsmasker inte användas oftare än en gång i veckan. Tänk på ansiktsmasker övningar – du kommer inte se fördelarna med dom om du bara använder dom ett par gånger om året. Om du inte har möjlighet att lägga ansiktsmask speciellt ofta, oroa dig inte. Vid säsongsförändringarna på slutet av sommaren (när huden ofta är törstigt efter mycke solande) och på slutet av vintern (när huden är trött och hängig) är de bästa tiderna att lägga en ansiktsmask. Avluta masken genom att använda en varm, våt flanell tygbit för att ta bort masken och det kommer göra att huden ser klarare och fräschare ut. Innan applicering så ska huden vara noggrann rengjord.
Lugnande:
1 msk honung
1 msk naturelle yoghurt
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål och applicera sedan på ansiktet. Låt verka i 20 min. Funkar superbra på irriterad eller bränd hud.

Återfuktande:
1 avokado
Mosa en mogen avokado och applicera sedan den på ansiktet. Avokadon innehåller gott om fleromättat fett som är bra för torr hud. Utmärkt också för torra armbågar.

Mot acne och finnar:
1 klyfta citron
1 msk vinäger
1 dl vatten.
Blanda ihop ingredienserna och badda sedan noga med detta. Fokusera på de delar där du ofta får finnar eller kvisslor. Den här ansiktsmasken innehåller rikt med c-vitamin vilket göt att du både ser piggare och fräschare ut. Dessutom arbetar den in i porerna och avlägsnar överflöd av fett som ofta leder till acne. Tvätta sedan av ansiktet med ljummet vatten.

Take care!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna kommentar med frågor och annat :)♥

- Stötande kommentarer publiceras ej!